فیلتر هوا چیست و چه کاری انجام می دهد؟
به گزارش نرسی کو ،فیلتر هوای موتور یک کاغذ ، کف ، استیل ضد زنگ ، حمام روغن ، حمام آب یا فیلتر پنبه ای است که ذرات موجود در هوا را قبل از ورود به فرآیند احتراق موتورهای خودرو به دام میندازد. ادر وسایل نقلیه مدرن ،کاغذ ، کف و مواد پنبه رایج ترین هستند.
انواع ذرات به دام افتاده مانند خاک و گرد و غبار از هوا ، حشرات ، برگ درختان و هر چیز دیگری که ممکن است به کار درونی آسیب وارد کند . یک موتور بسته به کاربرد وسیله نقلیه ، فیلترهای هوا بسته به نوع موتور و کاربرد وسیله نقلیه می توانند به شکل مربع ، مستطیل ، گرد یا استوانه ای شکل باشند.
چرا فیلتر هوا مهم است؟
از آنجا که فیلتر هوا ذرات موجود در هوا را به دام می اندازد که می توانند به اجزای داخلی موتور آسیب برساند. فیلتر هوا بخش مهمی از سیستم ورودی هوا در وسایل نقلیه مدرن است. عملکرد آن می تواند از آلوده شدن روغن موتور به مواد زائد هوا جلوگیری کند. هر دوی اینها به شدت در اداره صحیح موتور و ماندگاری اجزای داخلی آن نقش دارند.
آیا فیلتر هوا می تواند اشتباهی انجام دهد؟
معمولترین اتفاقی که در مورد فیلتر هوا موتور رخ می دهد این است كه از ذرات موجود در هوا اشباع می شود و نیاز به تغییر دارد. تعویض این فیلتر در برنامه نگهداری هر وسیله نقلیه ، معمولاً بین هر 30000تا40000 مایل باید انجام شود. بسیاری از مناطق گرد و غبار ، یا مناطقی که گرد وغبار زیادی در هوا دارند ، باید فرکانس تغییرات فیلتر را افزایش دهند ، زیرا سریعتر آلوده می شوند. هنگامی که یک فیلترهوا شروع به جمع آوری آلاینده ها و ذرات گرد و غبار می کند به تدریج شروع به محدود کردن جریان هوا به سمت موتور می کند. تعویض فیلتر در صورت لزوم یا اطمینان از اینکه موتور هوای تمیز مورد نیاز خود برای انجام فرآیند احتراق انجام می دهد.
نکته مهم:
بخش مهم دیگر فیلتر هوا که گاهی اوقات می تواند شکست بخورد سطح آب بندی آن است. برای اطمینان از فیلتر شدن تمام هوای ورودی به موتور ، در اطراف فیلترهای هوا دارای مهر و موم لاستیکی هستند که در مقابل جعبه ورودی هوا مهر و موم می شود. شایع ترین دلیل خراب شدن مهر و موم ناشی از نصب نادرست است ، اما در صورت آلوده بودن به مایعات خودرو مانند روغن موتور، می تواند به مرور زمان تخریب شود
اگر برنامه تعمیر و نگهداری وسیله نقلیه شما نیازمند تعویض فیلتر هوا موتور است ، قطعاً باید انجام شود. در صورتی که فیلتر تاریک یا سیاه به نظر برسد ، یا بقایای قابل توجهی از باقی مانده ها در رسانه فیلتر مشاهده شود ، ایده خوبی است که آن را تغییر دهید.
فیلتر هوا چقدر هزینه دارد و چرا؟
اکثرهای فیلتر هوا بسته به اندازه و ماده ای که از آن ساخته می شوند ، بین بیست و شصت دلار قیمنت دارد. در بعضی از وسایل نقلیه از دو فیلتر استفاده می شود که هر دو به طور همزمان نیاز به تعویض دارند و این امر باعث افزایش قیمت قطعات می شود.
فیلتر هوا قطعه ای بسیار مهم در خودرو ها است زیرا مهم ترین قسمت هر وسیله نقلیه یعنی موتور به کارایی این قطعه بستگی دارد چون موتور برای احتراق درست به کمک فیلترهوا نیاز دارد .
فیلتر هوا بایستی به حد کافی آلودگی ها را جذب کند اما نباید آنقدر مسدود شود که قدرت مکش موتور را کاهش دهد. برای محترق شدن یک مخزن سوخت در درون موتور ، 10000 الی 12000 گالن هوا از میان فیلتر توسط موتور مکش می شود !!! این مقدار زیادی هوا است که ذرات فراوان مختلف موجود در آن جذب می شوند ؛ به خصوص اگر خودرو در یک محیط آلوده یا جاده های خاکی حرکت کند.
اگر فیلتر هوا تعویض نشود تجمع ذرات آلوده سبب مسدود شدن منافذ عبور جریان میشود.
جریان هوای عبوری از فیلتر محدود می گردد.
راندمان
فیلتر با جذب هرچه بیشتر ناخالصی ها بالاتر می رود.
اما هنگامی که میزان آلودگی در درون فیلتر از حد معمول فراتر رود ، عبور هوا از میان آن سخت و سخت تر خواهد شد.
در نتیجه موتور برای دریافت حجم هوای برابر ، مکش شدیدتری انجام می دهد.
تاثیر این امر بر واکنش دریچه گاز ، عملکرد موتور و مصرف اقتصادی سوخت قابل ملاحظه است ( حجم هوای ورودی افت می کند ) .
نتیجه دیگر انسداد فیلتر می تواند بالا رفتن آلاینده منو اکسید کربن و یا عدم تائید خودرو در تست آلاینده های خروجی از اگزوز باشد.
سازندگان تجهیزات اصلی خودرو ، توصیه می کنند که فیلترهای هوای کنونی پس از طی 30000 تا 60000 مایل تعویض شوند. اما زمان مناسب برای تعویض یک فیلتر هوا به وضعیت کارکرد موتور بستگی دارد. روش مناسب ، بازبینی سالیانه فیلتر و تعویض آن در هر 2 سال یک بار یا پس از طی 24000 مایل ، البته با توجه به نحوه و طریقه رانندگی است.
همانطور که می دانید نقش هوا در عملکرد خودروهای احتراق داخلی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
در حقیقت، بدون وجود هوای کافی پروسه ی احتراق به خوبی انجام نمی شود و راندمان خودرو نیز کاهش می یابد.
در این خودروها با ورود هوا به داخل محفظه احتراق میشود.
از سوی دیگر پاشش سوخت بطور همزمان با جرقه زدن شمع ها موجب احتراق می شود.
هوایی که به درون محفظه احتراق ارسال می شود از محیط حرکت خودرو مکش بود.
در نتیجه در این هوا علاوه بر اکسیژن ذرات مختلفی وجود دارد.
که در صورت ورود به محفظه احتراق می تواند ضمن افت راندمان این پروسه آسیب های جدی به خودرو تحمیل کند.
قطعات هوارسانی را جدی بگیرید
قطعات هوارسانی نقش مهمی را در خودرو ایفا می کنند . قطعات خودرو همانند اعضای بدن به یکدیگر وابسته هستند .
قطعات هوارسانی از قطعاتی می باشد که در رده ی قطعات هوارسانی طبقه بندی می شود . قطعات هوارسانی از قطعات
پلاستیکی پلیمری خودرو می باشند که عمر این قطعات اگر به پایان برسد تمامی موارد بهم می ریزد .
بدون دیدگاه